De kunst van het nietsdoen

Theo Fischer spoort ons in zijn boek ‘De kunst van het nietsdoen’ niet aan om traag, besluiteloos of onverschillig te zijn. De kunst van het nietsdoen is de kunst op het juiste moment te doen wat juist is.

Wat juist is openbaart zich vanzelf als we af en toe stilstaan om te luisteren en te voelen. Het is voldoende om heel precies te kijken naar de dingen die op ons pad komen, zonder er over na te denken, zonder enige analyse.

Wat wij in ons leven waarnemen hoeft ons absoluut niet te bevallen. We kunnen ieder commentaar volstrekt achterwege laten. Het is zinloos ons met onze beperkte mogelijkheden een voorstelling te maken over hoe ons leven eruit zou moeten zien om ons daar vervolgens aan vast te klampen.

Geef je gevoelens de ruimte, sta toe dat ze zich in je ontplooien. Zodra je hebt geleerd hoe je in het hier en nu leeft, kun je stoppen met vechten.

Wie zich van tegennatuurlijke handelingen onthoudt, niet meer tegen de stroom ingaat en niet langer naast de stroom stil blijft staan door in gedachten voortdurend in het verleden of toekomst gevangen te zijn, vindt zo een toestand van rust en harmonie.

Lukt het jou op het juiste moment te doen wat juist is?


..
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s