Van ambitie tot actie

.
.
.
Gene Hayden beschrijft In haar boek ‘Kleur je eigen regenboog’ hoe mensen denken die aan zichzelf hebben beloofd dat ze hun ambities zullen waarmaken, wat er ook gebeurt. Hieronder vind je kort samengevat haar ideeën :

.
.
Wat is het ergste wat er kan gebeuren:
Het ergste wat er kan gebeuren als je niet probeert jouw ambities waar te maken is niets. Het tegengestelde van succes is namelijk niet mislukking, maar status-quo.

In jezelf geloven:
In jezelf geloven gaat over de relatie die je met jezelf hebt. Je moet erop vertrouwen dat je doel proberen te bereiken de moeite waard is, al was het alleen maar omdat je jezelf meer waardeert als je het hebt geprobeerd.

Weten of je een bepaald doel moet proberen te bereiken:
Als je begrijpt hoe bepaalde activiteiten zich verhouden tot je interesses en waarden, zul je ook begrijpen waar je vertrouwen in jezelf vandaan komt.

De waarheid:
Waarheid kun je zien als een perspectief dat hout snijdt. Elk perspectief heeft zijn eigen waarde. Om je te helpen uit te zoeken wat voor jou waarde heeft, kun je kijken wat jou positieve energie geeft. Dat is jouw waarheid.

Zinloosheid:
Iets heeft pas betekenis als je er zelf betekenis aan geeft. Als het voor jou de moeite waard is, is dat alle zin die je nodig hebt om er tegen aan te gaan.

Keuze:
Op ieder pad heb je ‘goed’ en ‘niet zo goed’. Het maakt niet uit welk pad je kiest: neem gewoon een pad en kom in beweging.

Passie:
Niemand voelt 24 uur per dag dezelfde passie wanneer hij een idee ontwikkelt en moeite moet doen om het te verwezenlijken. Maar wanneer je blijft volhouden, zal je genegenheid ervoor groeien en niet afnemen.

Geen flauw idee hebben hoe het moet:
Op een bepaald moment moet je gewoon doorgaan, zelfs als je er geen ervaring mee hebt. Op dat punt moet je gewoon doen, tot je weet hoe het moet.

Bang zijn:
Waneer je geplaagd wordt door angst en twijfel, helpt boos worden om de angst te verdrijven.

Tijd:
Inventariseer waar je ‘ja’ en ‘nee’ tegen wilt zeggen. Beschouw ieder moment als een kwestie van kiezen.

Energie:
Vraag je maar één keer af of je hier echt mee door wil gaan. Als je dat antwoord gegeven hebt houd je daar aan. Probeer steeds opnieuw een stap te zetten in de door jou gekozen richting. Zelfs de kleinste activiteit levert dan al energie op.

Geld:
Geef jezelf toestemming om in je potentieel te investeren. Besef dat zelfs als alles mislukt, je het wel zult overleven. Dan heb je iets geleerd wat je in de toekomst zult kunnen toepassen.

Intuïtie:
Vertrouw jouw intuïtie en schep duidelijkheid in de interactie met anderen.
Hiervoor is het belangrijk je niet op jezelf te richten maar op anderen door hen vragen te stellen over wat zij denken, nodig hebben en voelen.

Geen mentor hebben:
Bouw je eigen mentor als je geen mentor hebt, door alle complimenten die je ooit in je leven hebt gekregen, de successen die je ooit hebt geboekt, en de kleine en grote angsten die je ooit hebt overwonnen, te verzamelen.

Geen zin meer hebben:
Er zal een moment komen dat je even geen zin meer hebt. Ren hier niet voor weg, want dan kom je nergens. Acceptatie van dit gevoel levert uiteindelijk weer nieuwe inspiratie op.

Ongeduld:
We worden ongeduldig als we de macht niet hebben om alles te laten gebeuren zoals we het willen en wanneer we het willen. De manoer om ongeduld tegen te gaan is door een serie haalbare ministappen op te zetten die we wél kunnen verwezenlijken. En denk eraan: Geduld is ook een vorm van actie.

Mislukking:
Het is gemakkelijker om mislukkingen te accepteren en te rechtvaardigen dan om een gebrek aan actie te verantwoorden, zelfs naar ons zelf toe.
.
.
.
.

..
.
.
.
.
.
.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s