Richt aandacht effectief!

.
.
.
In zijn boek ‘7 eigenschappen van effectief leiderschap’ vat Stephen Covey  in onderstaande drie cirkels samen op welke manier je jouw aandacht effectief kunt richten.
.
.
circle
.
.

De cirkel van betrokkenheid gaat over alle dingen die je raken en waarbij je je betrokken voelt. De wereldvrede, het milieu en andere zaken. Het gaat over grote zaken waar je geen directe invloed op hebt. De volgende cirkel is de cirkel van invloed. Je hebt misschien niet direct invloed op de wereldvrede maar je kunt wel liefdevol voor je partner en kinderen zijn. Het milieu veranderen is misschien te veel gevraagd maar zelf je afval scheiden is iets dat wel binnen je macht ligt.

Het is de kunst je aandacht niet te verliezen aan zaken die in de cirkel van je betrokkenheid liggen maar niet direct in jouw cirkel van invloed. Het resultaat van investeren in zaken waar je geen invloed hebt is verlies van je energie.

Binnen de cirkel van invloed zijn er zaken die je ná aan het hart gaan. Dit is de cirkel van commitment; hier liggen de zaken die de meeste aandacht verdienen. Hierin investeren leidt tot geluk. Niet het geluk van comfort of prijzen, maar het geluk van doen wat bij je past. Het leveren van een bijdrage aan jouw wereld.
.
..
.
.
.
Hoe richt jij jouw aandacht effectief?

.
.

..
.
.
.
.
.
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s