Durf te kiezen!

In hun boek ‘Factor Moed; durven kiezen en volharden in BV Nederland’ (2016) uitgegeven door Boom uitgevers Amsterdam gaan Marinka Lipsius en Remco Claassen in op het vermogen tot moed, oordeelsvorming, falen en volharding. Ze beschrijven hoe moed eruit ziet en wat ervoor nodig is moed te ontwikkelen.

‘Zelfkennis, gezond zelfvertrouwen en een gezond zelfbewustzijn maken het eenvoudiger de moed te verzamelen om moedig te zijn’.

‘Moed vraagt om lef maar ook beleid. Het vraagt om omgevingsbewustzijn en tegelijkertijd de daad. Het vraagt een blik op de lange termijn en de vertaalslag naar de korte termijn’.

Remco Claassen beschrijft in het boek twee pilaren waarop het bouwwerk van elke keuze rust; Het kompas dat staat voor richtingsbesef en de noodzaak van koers. En de factor moed: het lef, de drive die nodig is om het pad in de juiste richting te durven bewandelen.

De basis van resultaat wordt gevormd door een gezond ego. Claassen beschrijft wat het effect is van een te klein of te groot ego. ‘Een te klein ego (de angsthaas) zorgt voor een steeds grotere afstand van je eigen wensen en dat maakt je stuurloos en afhankelijk van anderen. Een te groot ego (de brokkenpiloot)    resulteert in geldingsdrang. De brokkenpiloot ervaart deze geldingsdrang niet als opdringerig, maar als betrokken, authentiek en dienstbaar. Dit maakt het erg moeilijk om deze uiting van het ego af te remmen’.

Ben jij moedig?
Hoe gezond is jouw ego?
Durf je te kiezen?


..
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s