Is jouw maximale piekerpunt bereikt?

Er is niets mis met nadenken. Al na korte tijd nadenken bereik je veel meer inzicht. Maar meer nadenken voegt daarna steeds minder waarde toe.

In zijn boek ‘De kunst van goed leven; 52 simpele levenstechnieken voor geluk’ (2017), uitgegeven door Spectrum, roept Rolf Dobelli op om de volgende keer dat je voor een belangrijke beslissing staat intensief na te denken, maar alleen tot het maximale piekerpunt. Als je daar bent aangekomen ga dan aan de slag.

Dobelli beschrijft hoe verbazingwekkend snel je het punt waarbij nog meer nadenken niets meer toevoegd, het maximale piekerpunt, hebt bereikt.

‘Bijvoorbeeld bij investeringsbeslissingen. Als alle ontdekte feiten op tafel liggen, heb je hoogstens nog drie dagen bedenktijd nodig. Bij personeelsbeslissingen misschien een dag. Gaat het om een carrièreswitch: hooguit een week. Misschien geef je jezelf  nog een beetje meer bedenktijd zodat huidige gevoelsschommelingen geen al te sterke invloed hebben. Maar daarna helpt denken niet meer. Je moet dan handelen om tot nieuwe inzichten te komen’.

‘Pablo Picasso wist hoe waardevol de moed is om iets uit te proberen. ‘Om te weten wat je wilt tekenen,’ zei hij, ‘moet je met tekenen beginnen’.

Precies zo is het met het leven. Om te weten wat je in je leven wilt, kun je het beste gewoon met iets beginnen. Het goede leven vind je niet door erover na te denken’.

Herken jij jouw maximale piekerpunt?
Lukt het jou hierna gewoon aan de slag te gaan?

 

..
.

2 gedachtes over “Is jouw maximale piekerpunt bereikt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s