Stop met zweven; maak het verschil!

Over leiderschap wordt veel geschreven en gesproken. Maar wat zijn nu werkelijk de factoren die maken dat een leider invloed uitoefent op zijn of haar omgeving?

In hun boek ‘Goede leiders zweven niet; De fundamenten van effectief leiderschap in organisaties en de maatschappij’ (2018), uitgegeven door Uitgeverij Business Contact, gaan Janka Stoker en Harry Garretsen in op de vraag hoe effectief leiderschap eruitziet.

Wat is het verschil tussen leiderschap en management?
Er is geen echte tweedeling te maken tussen leiders en managers. Wel kun je zeggen dat bepaald gedrag zoals het uitdragen van een visie meer past binnen leiderschap en je ander gedrag zoals het monitoren of het belonen van prestaties kunt plaatsen onder management.

Hoe meet je kwaliteit van leiderschap en management?
De World Management Survey is een instrument dat de kwaliteit van management meet en dit koppelt aan productiviteit van organisaties. Er wordt hierbij gekeken naar:
Operationeel management: De inrichting van het primaire proces (de activiteiten binnen een bedrijf die voor de realisatie van de gestelde doelen moet plaatsvinden).
Monitoring: De mate waarin een organisatie bewaakt wat er gebeurt binnen en buiten de organisatie, en de mate waarin deze informatie gebruikt wordt voor continue verbetering.
Doelen: De mate waarin de organisatie doelen stelt, de uitkomst volgt, en actie neemt als uitkomsten en doelen niet overeen komen.
Personeelsmanagement: Hoe medewerkers beloond en bevorderd worden op basis van prestatie, en de aandacht voor zorgvuldige selectie en het behoud van medewerkers.

De ‘beste’ leider bestaat niet
Effectief leiderschap wordt voor een groot deel bepaald door de tijd en omstandigheden waarin de leider zich bevindt. Leiderschap is maatwerk en het hangt ervan af waar of wanneer welk type leiderschap of leider werkt.

Leidinggeven is in belangrijke mate vooruitkijken. Zowel in organisaties als in de politiek is het belangrijk om een inspirerende visie te hebben. Daarbij is het belangrijk dat leiderschap letterlijk en figuurlijk ‘geaard’ is in de tijd en omstandigheden waarin de leider functioneert.

Leiders die alleen het hoofd van volgers of kiezers willen raken, delven het onderspit tegen leiders die vooral de gevoelskaart spelen.

De oplossing voor leiders is om hoofd en hart te verbinden.
Daarbij is het nodig elke dag opnieuw weer je best te doen om zowel feiten als gevoel te laten spreken, en te sturen op zowel inhoud als op proces.

 
Lukt het jou hoofd en hart te verbinden?
Hoe maak jij het verschil?


..
.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s