Wat drijft ons?

We doen ons uiterste best onszelf aan te sporen  om op te staan, naar ons werk te gaan en te doen wat we dag in dag uit moeten doen.
Naarmate we de menselijke motivatie beter begrijpen, lukt het ons beter om te gaan met onszelf en onze relaties. Als je weet wat jou en anderen drijft, dan heb je een belangrijke stap gezet naar het vergroten van geluk in je leven.

In zijn boek ‘Motivatie: Ontdek de verassende logica achter onze persoonlijke drijfveren’ (2019), uitgegeven door Maven Publishing B.V., laat Dan Ariely zien hoe motivatie werkt. In zijn boek zoekt hij een antwoord op vragen als: Wat maakt gelukkig? En wat zorgt voor plezier in je baan? Zijn antwoorden helpen ons, ons leven elke dag net iets meer betekenis te geven.

Recept voor demotivatie
Belangrijke ingrediënten voor demotivatie zijn gebrek aan erkenning, genegeerd worden en ontbreken van betekenis.
Uit onderzoek blijkt dat wanneer ons werk erkend wordt, we bereid zijn harder te werken voor minder geld, en wanneer ons werk niet erkend wordt, we al snel onze motivatie verliezen.

Bouwstenen voor motivatie
Van alle motiverende krachten in de wereld blijkt dat geld, in tegenstelling tot wat vele denken, niet de grootste motivator is. Soms werkt het zelfs demotiverend.
We worden gedreven door allerlei emotionele factoren. Naast de behoefte om erkend te worden en betekenis te ervaren, willen we ook eigenaarschap voelen, zekerheid hebben van een lange termijn relatie, en een gevoel hebben van gezamenlijke doelgerichtheid. We willen met ons leven en werk een verschil maken.
Een gevoel van verbondenheid en betekenis helpen jezelf en anderen succesvol te motiveren.

 

Wat motiveert jou?
Hoe motiveer jij anderen?

 


..
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s