Jouw loopbaan vraagt onderhoud

Vraag je je wel eens af of je in jouw werk op het goede spoor zit, of je al je talenten voldoende aanspreekt, en of het nu tijd wordt voor iets anders?
Of moet je noodgedwongen op zoek naar een andere baan?
In al deze gevallen is het belangrijk om je loopbaan eens goed door te lichten en hier misschien weer een nieuwe richting aan te geven.
Je kunt het vergelijken met onderhoud van het huis waarin je woont.

Henny Driessen geeft in zijn boek ‘Grip op je loopbaan’ (2008), uitgegeven door Pearson Education Benelux, tips voor het onderhoud van je loopbaan.

Als deelnemer aan het arbeidsproces wordt veel van ons gevraagd. Het gaat niet alleen om je aangetrokken voelen tot een baan, geschikt zijn en het hebben van de juiste papieren. 
Driessen beschrijft de volgende randvoorwaarden die belangrijk zijn bij het onderhoud van jouw ‘loopbaanhuis’.

Randvoorwaarden

Affiniteit
Affiniteit vormt de fundering van je loopbaanhuis. Affiniteit wil zeggen je verbonden voelen met een baan, beroep of functie waarvoor je meer dan gewone belangstelling en interesse hebt. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het volgen van de ontwikkelingen op je vakgebied.
Privésituatie
Vragen die bij de privésituatie spelen zijn: Hoe heb je je loopbaan in je privésitatie geïntegreerd? Welke afspraken heb je hierover met je partner gemaakt? Hoe ziet je financiële huishouding eruit? Hoe is de verhouding tussen vaste en variabele lasten?
Waardebeeld
Iedereen heeft een mening over werken. Meestal wordt aan het inkomen gedacht. Werk geeft daarnaast invulling aan je leven. Soms is die negatief (‘noodzakelijk kwaad’), maar meestal positief. Werk kan bijdragen aan ons gevoel van eigenwaarde, prestatie, trots, ambitie, carrière en maatschappelijke status. Het waardebeeld is jouw beeld van werken en de betekenis en waarde die je hieraan toekent.
Positionering
Bij positionering spelen vragen als: waarin ben ik goed en minder goed? Ben ik in balans? Loop ik op mijn tenen of verveel ik mij?
Om je potentieel te beoordelen moet je eerst een analyse maken van je huidige situatie. Het gaat om een oordeel over je kennis, je werk- en denkniveau, je houding en vaardigheden en je afginiteit met je baan. Naast jouw eigen beoordeling is het belangrijk ook feedback van anderen te vragen.
Positioneren vraagt tenslotte om de juiste match van wat je aan waarde toe kunt voegen en de behoefte aan wat jij te bieden hebt.
Kennis
Functies zijn gebaseerd op een bepaalde vorm van kennis.
Jouw opgedane kennis kun je in verschillende functies inzetten als: kennisdrager, vakman, expert, specialist, allrounder en generalist.
Potentieel
Potentieel is de bundeling van je kennis, kwaliteiten, vaardigheden, ambitie, en arbeidsmoraal. Potentieel is de wijze waarop je kennis toepast, je rol invult en de manier waarop je je gedraagt.
Ervaringen
De ervaringen in je persoonlijke leven werken door in je loopbaan. Je ideeën over en ervaringen met normen en waarden, omgangsvormen en relatiepatronen maken deel uit van je persoonlijkheid. Ervaringen kunnen je ondersteunen maar staan soms ook lelijk in de weg.
Algemene competenties
Algemene competenties zijn vaardigheden die iedere werknemer in huis moet hebben. Het gaat hier om communicatie, constructieve houding, integriteit en loyaliteit.
Bijzondere competenties
Bijzondere competenties hebben betrekking op specifieke aspecten van je functie. Ze zijn van belang voor uitvoer en ontwikkeling.
Ambitie
Houd je van routine of zoek je juist uitdaging? Hoe groot moet je speelruimte zijn? Is er balans in wat je kunt en wilt?
Loopbaanarchief
Je loopbaanarchief is een opbergplaats voor alle relevante feiten en gegevens over je loopbaan. Het geeft aan of je op de juiste plek zit en wat je te bieden hebt. Het is een samenvatting van de voorgaande randvoorwaarden.

Een loopbaan is niet voortdurend in beweging, maar duurt voort zolang de motor brandstof krijgt. Als medewerker is het belangrijk er zelf alert op te blijven dat de motor niet stilvalt. Dit vraagt om investering van aandacht en tijd aan het onderhoud van je loopbaan.
De bovengenoemde randvoorwaarden bieden handvatten om hieraan  richting te geven.

Dit boek heeft mij nieuwe inzichten geboden in hetgeen bij loopbaanonderhoud van belang is.
Het is belangrijk voor je loopbaan om de randvoorwaarden op orde te hebben, om verder te kunnen bouwen aan wat je wilt.
Graag draai ik het ook om: ga meer doen van wat je wilt, en zorg ervoor dat daarbij stap voor stap invulling wordt gegeven aan de vereiste randvoorwaarden.

Hoe staat het met het onderhoud van jouw loopbaan?


..
.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s