Weet jij hoe de hazen lopen?

Wat bepaalt of je succesvol bent in je werk? Wat maakt of je de dingen kunt doen die je graag doet?
Natuurlijk spelen inhoudelijke kwaliteiten hierbij een belangrijke rol, maar als je jouw invloed écht wilt vergroten dan moet je weten hoe de hazen lopen.

In haar boek ‘Politieke intelligentie: Meer invloed? Weet hoe de hazen lopen’ (2016), uitgegeven door Van Duuren Management, laat Dees van Oosterhout zien hoe je omgaat met machtsverschillen. Hoe je verborgen belangen achterhaalt. En hoe je krachtige besluiten neemt.

Hieronder volgen enkele belangrijke aspecten van politieke intelligentie die van Oosterhout in haar boek beschrijft:

Effectief reageren in lastige situaties
Een lastige situatie roept een oud gevoel van angst, pijn of verdriet in je op. Hierdoor worden er stemmen in je hoofd actief. Deze stemmen zetten samen een destructieve dialoog in gang. Deze innerlijke dialoog zorgt ervoor dat je naar een afweermechanisme grijpt waarmee je op de situatie reageert. Dat heeft niet alleen gevolgen voor je persoonlijke effectiviteit, maar ook voor je relatie met anderen.
Je bent namelijk uit contact.
Door te onderzoeken wat je raakt, en je te verplaatsen in de ander, kun je het contact weer herstellen.

Omgaan met conflicten
Als je merkt dat het contact met anderen stroef verloopt, dan is de kans groot dat je onbewust in de dramadriehoek bent beland.
In de dramadriehoek zijn er drie rollen: de aanklager, de redder en het slachtoffer.
In de transactionele analyse worden er drie posities onderscheiden van waaruit je op een situatie kunt reageren: de ouder, het kind en de volwassene.
Als we reageren vanuit de ouder of het kind in ons, dan kunnen we in een van de drie rollen van de dramadriehoek terecht komen. Bij de volwassen positie is die kans veel kleiner.
Je doorbreekt de dramadriehoek in vier stappen: Doorzie het patroon, benoem zaken, kom weer in contact, focus op het oorspronkelijke doel en belang.

Achterhalen wat er onder het oppervlak speelt
Iedere organisatie kent een zichtbare en onzichtbare werkelijkheid. Het is het verschil tussen wat er on stage en off stage gebeurt.
Dit verschil zie je terug in de afspraken die we met elkaar vastleggen (formeel) en de manier waarop we daar in de praktijk mee omgaan (informeel).
Je ziet het ook terug in de dingen die we openlijk tegen elkaar zeggen en dat wat we diep van binnen denken, willen en voelen (onderstroom).
Het echte spel wordt gespeeld in de onzichtbare werkelijkheid. Als je veranderingen wilt doorvoeren, dan zul je dus ‘off stage’ invloed moeten uitoefenen: informeel, in de onderstroom.
Een goede strategie en zicht krijgen op de reële situatie zijn hierbij belangrijke hulpmiddelen.

Verborgen belangen achterhalen
Als je samenwerkt krijg je ook te maken met verborgen belangen.
Bepaal om welke partijen het gaat, werk vanuit de juiste mindset, verken de mogelijke belangen.
Door deze belangen te achterhalen weet je of je dichter bij de door jou gewenste resultaten kunt komen.
Een goede relatie is hiervoor de basis.
Ga na of er voldoende vertrouwen is, ga na hoeveel macht partijen hebben.
Ga waar nodig de confrontatie aan.
Sluit aan bij wat jou persoonlijk beweegt. Stel je kwetsbaar en neutraal op.
Werk met het beste alternatief, ook wanneer er geen overeenstemming is.

Overbruggen van machtsverschillen
Als je er op een integere manier mee omgaat is macht een ijzersterk middel om het goede te doen.
Je kunt machtsafstand verkleinen door een gelijkwaardige partner te zijn. Jezelf te hernemen als dat nodig is. Te achterhalen wat er niet gezegd wordt. Je rug recht te houden. Je op de juiste drijfveren te richten en je in te leven in anderen.

Omgaan met continue onzekerheid
Onzekerheid is in onze wereld een zekerheid geworden. Snel en flexibel reageren op ontwikkelingen van buitenaf is hierbij een vereiste.
De volgende punten kunnen je houvast bieden in onzekere tijden: Accepteer de verandering. Werk vanuit persoonlijke waarden. Ontwikkel tegengestelde vaardigheden zoals doorzetten en loslaten. Vertrouw in jezelf en de mensen om je heen.

Krachtige besluiten nemen
Goede besluitvorming verstevigt het succes van je beslissingen.
Veel besluitvormingsprocessen lopen vroeg of laat stuk door de volgende vijf belangrijke factoren: Het besluit krijgt geen draagvlak. Er zijn intern bezwaren tegen het besluit. Het besluit geldt als de enige waarheid. De brug tussen besluitvorming en uitvoering ontbreekt. En tenslotte: het besluit is achterhaald.
Snel en bewust besluiten werkt goed bij eenvoudige besluiten. Bij complexe, zwaarwegende besluiten heb je je onbewuste nodig.

Voor goede besluiten is het van belang alle relevante informatie mee te nemen, een time-out in te lassen, je onbewuste de ruimte te geven door er bijvoorbeeld nog eens een nachtje over te slapen en op je intuïtie te durven vertrouwen

 

Door je politieke intelligentie verder te ontwikkelen, kun je meer doen van wat je wilt, en van wat bij jou past.

 

Weet jij hoe de hazen lopen?

 


..
.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s