Voorkom dat je de weg kwijt raakt!

De reis naar leiderschap is er een van vele pieken en dalen, de nodige tegenslagen, maar ook van beloningen en verleidingen.
Hoe behoud je tijdens deze reis jouw eigen koers en bewaar je onderweg je originaliteit zonder de weg kwijt te raken?

In hun boek ‘Vaar je eigen koers; ontdek je authentieke leiderschap’ (2008), uitgegeven door Uitgeverij het Spectrum, bieden Bill George en Peter Sims inspiratie, en geven ze praktische handvatten voor jouw ontwikkeling.

Om op koers te kunnen blijven is het goed je te verdiepen in wat er zoal tijdens de reis mis kan gaan.
In de verhalen van leiders die van hun koers zijn geraakt onderscheiden George en Sims vijf typen leiders.

Bedriegers
Bedriegers klimmen op in de organisatie met een combinatie van list en agressie.
Ze begrijpen de politiek van vooruitkomen. Ze hebben geen zin om over zichzelf na te denken of inzicht in zichzelf te verwerken.
Hun meest competente medewerkers merken dat ze geen invloed hebben op hun leider en gaan op zoek naar een omgeving die beter past, of vervallen in onderdanigheid. Mensen die in de organisatie overblijven voelen zich niet empowered en hebben de neiging achterover te leunen en te wachten tot beslissingen genomen worden.

Rationaliseerders
Op mensen van buiten hun organisatie komen rationaliseerders over alsof ze alles onder controle hebben. Wanneer het niet gaat zoals ze willen, geven ze externe factoren of andere medewerkers de schuld of kiezen ze oppervlakkige oplossingen voor hun problemen. Ze nemen maar zelden zelf de verantwoordelijkheid.

Applauszoekers
Applauszoekers laten hun zelfbeeld bepalen door de erkenning die ze van de buitenwereld krijgen. Geld, roem, en macht zijn hun doelen, de zichtbare tekenen van succes. Hun dorst naar roem is niet te lessen. Er zijn namelijk altijd anderen die nog meer hebben.

Eenlingen
Eenlingen mijden hechte relaties, gaan niet op zoek naar mentors en zetten geen ondersteunende netwerken op. Ze geloven dat ze het in hun eentje kunnen en moeten maken. Eenlingen hebben vaak een wirwar van oppervlakkige relaties, maar luisteren niet naar hen. Ze wijzen feedback af. Zonder wijze raad kunnen eenlingen grote fouten maken

Snelheidsduivels
Het leven van een snelheidsduivel draait volledig om hun carrière. Voor buitenstaanders lijkt het alsof ze voortdurend in beweging zijn, altijd op weg om verder te komen. Ze maken maar zelden tijd voor anderen. Ze gaan zo snel vooruit in hun carrière dat ze geen tijd hebben om van hun fouten te leren.

Leiders die de weg kwijt raken plaatsen hun verhaal in de context van het voorbeeld van de superheld. Deze benadering werkt misschien als muzikant, acteur of atleet als je in je eentje kunt schitteren. Het mislukt als je een team of organisatie leidt, omdat een superheld zijn medewerkers níét empowert.
De rol van leiders is niet om anderen zover te krijgen dat ze hen volgen, maar om anderen te empoweren om ook te leiden.
Je kunt niet de beste prestatie met een team halen als je alleen met jezelf bezig bent.

We hebben allemaal een stukje bedrieger, rationaliseerder, applauszoeker, eenling en snelheidsduivel in ons. Het is de kunst dit te her- en erkennen. Dan kunnen we ermee aan de slag

 

Herken je de bedrieger, rationaliseerder, applauszoeker,
eenling en snelheidsduivel in jezelf?
Wanneer krijgen ze de ruimte, en hoe houdt je toch zelf de regie?

 


..
.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s