Maak ruimte voor meer werkplezier

In zijn boek ‘Hapiness at work; Be Resilient, Motivated, and successful – No Matter What’ (2010), uitgegeven door Mc Graw Hill, biedt Srikumar S. Rao ons inspiratie en oefeningen om ons werkplezier te (her)vinden.

Het is hierbij belangrijk werkplezier niet buiten onszelf te zoeken, maar jezelf waar mogelijk zo te veranderen dat er werkplezier ontstaat.

Hieronder vind je enkele van Rao’s handvatten die je kunnen helpen ruimte te maken voor meer werkplezier.

Stop met het plakken van beperkende labels
Dagelijks hebben we oordelen over van alles en nog wat. We geven voortdurend labels aan de dingen die we meemaken. Mooi weer is ‘goed’ en slecht weer ‘slecht’. Maar voor wie is dat mooie weer goed? En onder welke omstandigheden? Wat water schaars is en het al tijden niet heeft geregend?De koffie is net op als je helemaal toe bent aan een lekkere bak. Je komt te laat op een afspraak, je neemt een verkeerde afslag. Welk label geef jij hieraan?
Elk moment dat we een negatief label op een gebeurtenis plakken zitten we er naast. We zullen nooit weten of iets écht ‘goed’ of ‘slecht’ is.
Het plakken van labels is niet vrijblijvend. Elke keer als we een negatief label plakken bouwen we ons stressniveau op.
Stop daarom met het plakken van negatieve labels. Houd je waar mogelijk bij de feiten. En als je toch een label wilt plakken maak er dan een positief label van.

Gedachten zijn slechts gedachten
Ons brein is een gedachten producerende machine waarin steeds weer nieuwe gedachten spontaan opploppen. Neem deze gedachten niet te serieus. Het zijn slechts gedachten.

Geef zelf richting aan jouw emoties
Gebeurtenissen maken emoties bij ons los. We reageren op wat er gebeurt of beter gezegd; we reageren op wat we denken dat er gebeurt.
We rijden bijvoorbeeld op de snelweg en worden dan opeens afgesneden. De kans is groot dat we boos worden: Dit kan toch niet zo! Het is ongehoord en ongepast!
We kunnen richting geven aan onze emotionele reactie door een andere verklaring te geven aan wat er zojuist gebeurd is. We kunnen er een ander verhaal van maken, een andere betekenis aan geven.
Misschien was die ander wel in gedachten verzonken doordat hij of zij net een dierbare had verloren, of zojuist ontslagen was.
Als we bewust een andere betekenis kiezen verandert daarmee ook ons gevoel. Door ons bewust te zijn van de verhalen waarop we reageren en deze waar nodig te herschrijven geven we zelf richting aan onze emoties.

Laat los wat is geweest
Probeer niet krampachtig te behouden wat er is. Stem je verwachtingen niet af op wat er eerder was. Zet je in voor wat je graag zou willen. Laat los wat is geweest.

Manage jezelf niet jouw tijd
Hoe vaak start je met dingen die je niet afmaakt? Hoe vaak laat je je af leiden door een of ander scherm? Onderbrekingen kosten ons energie en tijd om opnieuw terug te keren naar wat we deden of van plan waren. Het mangen van onze tijd is niet zo’n probleem. Het gaat vooral om managen van onszelf.

Maak van een last een uitdagend spel
Er zijn veel dingen die gewoon moeten gebeuren. Dingen die we misschien liever niet zouden doen. Probeer van de last een uitdagend spel te maken: hoe kun je beter worden in wat je moet doen. Kun je er anders naar kijken? Kun je er een andere betekenis aan geven? Kun je iets aan de omstandigheden doen of iets in het vooruitzicht stellen? Zodat het makkelijker te doen is.

Investeer in het proces en laat je verrassen door de uitkomst
Doe wat binnen jouw macht ligt, en kijk wat er gebeurt. Bijt je niet vast in wat er zou moeten zijn. Zet je in, voor wat voor jou van belang is, en laat je dan verrassen.

Hoe kan jij ruimte maken voor meer werkplezier?


..
.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s