Op koers blijven zonder resultaat te verwachten

Intentie helpt je op koers te blijven zonder resultaat te verwachten.

In ‘Je hart bij je werk; Over samengaan van beroep en spiritualiteit’ (1999), uitgegeven door Asoka, laat Lewis Richmond zien hoe je met intentie jouw weg vindt en je je eigen geluk maakt.

Intentie
We brengen onze kindertijd en een deel van onze volwassenheid door met het stellen en behalen van doelen. Dat is waar onderwijs ons in traint. Het behalen van de juiste cijfers. Het spel winnen. We worden beloond voor het bereiken van doelen en gestraft voor het feit dat we ze niet halen.
Intentie gaat niet over het behalen van doelen maar over je inspannen zonder enig resultaat te verwachten. Het gaat om zoeken naar wat jou beweegt, en de moeite die je doet om keer op keer te blijven doen wat voor jou belangrijk, en van waarde is.

Je eigen weg vinden
Onze eigen weg vinden betekent het terrein van onze geest en gevoelens onderzoeken, expermenteren en open blijven voor wat we zien en horen. Deze weg is niet alleen iets wat we volgen maar ook iets dat we onderweg creëren.

Je eigen geluk maken
Geluk maken is de vaardigheid om schijnbaar onbelangrijke gebeurtenissen op de achtergrond van een situatie op te merken en die te gebruiken als aanwijzing om te handelen.

.

Oefeningen
Breng je intentie onder woorden zoals: ‘Ik ga proberen geduldiger te zijn’. Zelfs alleen het woord ‘Geduld’ zeggen is voldoende.
Richt je aandacht op je intentie wn maak haar specifiek. Wanneer ‘Geduld’ te onnauwkeurig is, probeer dan ‘Geduld bij het telefoneren’.
Breng minstens twee keer per dag je intentie voor jezelf onder woorden.
Verwacht geen resultaat. Herhaal je intentie.

.

Welke intentie houdt jou op koers?

.


..
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s