Persoonlijk leiderschap (2)

.

Inspiratie 35:

Ontwerp je eigen leven

.

Hoe vind je een baan die je leuk vindt of waarvan je houdt? Hoe bouw je een carrière op? Hoe zorg je voor evenwicht tussen werk en de andere dingen die belangrijk zijn in je leven?
Vaak volgen we onze eerste idee, en denken we alle antwoorden te hebben op vragen die we nooit serieus hebben onderzocht. Vaak vergeten we bij onszelf te rade te gaan, om te zien of we echt bezig zijn met het juiste probleem.

In ‘Ontwerp je eigen leven; Hoe je het beste uit je leven en werk haalt’ delen Bill Burnett en Dave Evans hun ontwerpstrategieën. Ze leren ons uitvinden wat we nu echt graag willen, en hoe we ons verder kunnen ontwikkelen.

Veel mensen leven met de disfunctionele overtuiging dat ze alleen maar hoeven ontdekken waar hun passie ligt. Zodra ze hun passie kennen, zullen alle puzzelstukken als bij toverslag op hun plaats vallen. Dit is een sprookje, de meeste mensen kennen hun passie niet.
Wat je beter kunt doen is een passie ontwikkelen door iets te proberen. Zo kom je tot de ontdekking wat je leuk vindt, en kun je je daarin verder bekwamen.
Een passie is dus veel meer het resultaat van een goed ontwerp dan de oorzaak.

Een goed vormgegeven leven is een zinvol leven. Het leven waarin wie je bent, wat je gelooft en wat je doet, allemaal samenkomt.

Hieronder volgen verschillende disfunctionele overtuigingen die ervoor zorgen dat veel mensen hun leven niet vormgeven zoals ze zouden willen:

Vijf disfunctionele overtuigingen

Jouw opleiding bepaalt jouw carrière.
Herformulering: In veel gevallen heeft een carrière geen direct verband met je gevolgde opleiding.
Als je succes hebt, moet je ook gelukkig zijn.
Herformulering: Je wordt echt gelukkig door het vormgeven van een leven dat bij je past.
Het is te laat.
Herformulering: Het is nooit te laat om vorm te geven aan een leven waar je van houdt.
Je zou al moeten weten waar je naartoe ga.
Herformulering: Je kunt niet weten waar je naar toe gaat tot je weet waar je staat.
Je zou moeten weten welk resultaat je precies wil behalen.
Herformulering: Hoewel je niet weet wat het eindresultaat zal zijn, weet je wel of je in de juiste richting gaat.

Burnett en Evans beschrijven de volgende vijf mindsets die je leren je leven vorm te geven:

Vijf mindsets die je leven vormgeven

Wees nieuwsgierig
Nieuwsgierigheid maakt alles nieuw. Het nodigt uit tot onderzoeken. Het maakt van alles een spel. 
Probeer dingen
Door dingen te proberen bouw je jouw weg vooruit. Op de bank zitten denken over wat je gaat doen, helpt je niet verder. Speel mee! Test dingen uit. Ga door tot je ontdekt wat wél werkt. Blijf gericht op wat erna kan gebeuren, niet op het eindresultaat.
Herformuleer problemen
Herformuleren is de manier waarop ontwerpers zich vrij maken. Herformuleren zorgt dat je aan het goede probleem werkt. Herformuleren biedt ruimte voor nieuwe oplossingen.
Besef dat het een proces is
Voor elke stap vooruit lijk je soms twee stappen terug te zetten. Een belangrijk onderdeel van het proces bestaat uit loslaten, loslaten van je eerste idee en van een goede maar niet geweldige oplossing. Ontwerpen is een reis, laat het einddoel los. Concentreer je op het proces en kijk wat er gebeurt.
Vraag om hulp
De belangrijkste mindset is misschien wel hulp vragen. Je bent niet alleen.
Een goed ontwerp vergt samenwerking. Er is een team voor nodig.

Burnett en Dave Evans delen tenslotte hun ontwerpstrategiën. Met de volgende handvatten leer je uitvinden wat je nu echt graag wil, en hoe je je verder kunt ontwikkelen.

Begin waar je staat
Voordat je kunt ontdekken in welke richting je gaat, moet je weten waar je bent en welke problemen je probeert op te lossen. Het heeft geen zin te gaan werken aan het verkeerde probleem. Voor een goed vormgegeven leven is probleem-vinden daarom even belangrijk als probleem/oplossen:

.
Goed vormgegeven leven = Juiste probleem vinden + juiste probleem oplossen

.
Onze problemen worden ons verhaal en we kunnen allemaal in verhalen blijven hangen. Het besluit welke problemen je gaat aanpakken kan een van de belangrijkste zijn die je neemt, omdat mensen jaren (of een heel leven) kunnen verliezen met werken aan het verkeerde probleem.

Bouw een kompas
In de loop van de eeuwen hebben mensen steeds dezelfde vragen gesteld: Waarom ben ik hier? Wat ben ik aan het doen? Waarom is dat belangrijk? Wat is mijn doel? En wat is de zin van alles?
Jouw kompas helpt je een antwoord te geven op deze vragen.
Je hebt twee dingen nodig voor het bouwen van jouw kompas: een werkvisie en een levensvisie.
Werkvisie: Ontdek wat werk voor jou betekent. Wat houdt werk voor jou in? Waarom doe je het? Wat maakt leuk werk leuk? Als je jouw werkvisie (waarvoor is het en waarom doe je het) leert kennen en onder woorden kunt brengen, zul je minder snel anderen jouw leven voor je laten vormgeven.
Levensfilosofie: wat zijn jouw ideeën over de wereld en hoe die werkt. Wat geeft leven zin? Wat maakt jouw leven de moeite waard of waardevol? Hoe verhoudt jouw leven zich tot de anderen in jouw gezin en familie, jouw gemeenschap en de wereld? Hoe belangrijk zijn geld, roem, persoonlijke prestaties, ervaring, ontwikkeling en vervulling in jouw leven?
Jouw werkvisie en levensfilosofie vormen samen jouw kompas.

Oriënteer je
Oriëntatie is de kunst om te ontdekken waar je naartoe gaat als je je bestemming nog niet kent. Om jouw route te vinden heb je een kompas en een richting nodig.
Ga na wanneer activiteiten je aanspreken, wanneer je betrokken bent en energiek en wanneer niet. Hierdoor ontdek je stap voor stap wat voor jou werkt.

Ga verder.
Je weet pas wat je wilt als je weet wat je misschien zou willen, en dus moet je veel ideeën en mogelijkheden verzamelen. Onze eerste ideeën zijn vaak heel gemiddeld en niet creatief.
Een mindmap kan je helpen om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Kies hiervoor een onderwerp en zet deze in het midden van je mindmap. Teken hier een cirkel omheen. Schrijf daarna vijf of zes dingen op die met dit idee te maken hebben. Je noteert daarna de woorden die in je opkomen. Ook hier teken je cirkels omheen. Trek drie of vier lijnen vanaf elk woord, en kom per woord met gerelateerde vrije associaties. De woorden die in je opkomen hoeven niet te maken te hebben met het woord of de vraag in het midden.
De volgende stap is het onderstrepen van de woorden die interessant zouden kunnen zijn (of die je opvallen). Voeg deze samen tot nieuwe ideeën.

Ontwerp verschillende levens.
Het leven dat je leeft, is een van de vele levens die je zult leven. We lopen vast als we denken dat we met een plan voor ons leven moeten komen en dat het daarna allemaal soepel gaat verlopen. Als we denken dat als we maar de juiste keuze zouden maken (de beste, ware, enige keuze), dat we dan een blauwdruk zouden hebben van wie zullen zijn, wat we gaan doen en hoe we zullen leven.
De werkelijkheid is dat er in ons allerlei waardevolle levens zitten en dat we kunnen kiezen waar we nu mee aan de slag gaan. Je hoeft niet met één ontwerp te starten, dan is de kans groot dat je vastloopt. Je kunt ontwerpen maken voor verschillende levens.

De keuze voor de volgende stap kan bepaald worden door beschikbare bronnen ( haalbaarheid, tijd, geld) samenhang (hoe het alternatief in je levensfilosofie en werkvisie past), je mate van zelfvertrouwen (geloof je dat je dit kunt?) en hoezeer het je aanspreekt.

Bouw prototypes
Als je je leven aan het vormgeven bent, heb je weinig gegevens beschikbaar. Je mist betrouwbare gegevens over je toekomst. Je moet accepteren dat ‘oorzaak-en-gevolg’ bij dit soort lastige problemen niet helpt. Ontwerpers hebben bedacht hoe je met prototypes de toekomst te slim af kunt zijn. Een prototype voor het vormgeven van je leven draait om het stellen van de goede vragen. Het blootleggen van verborgen vooroordelen en aannames en snel kunnen aanpassen. Zo geef je de weg die je wilt uitproberen een impuls. Bij het ontwerp van een prototype is het doel een vraag te stellen en gegevens te krijgen over iets waarin je geinteresseerd bent. Bij een goed prototype ontwerp je een ervaring waardoor je een versie van een mogelijk interessante toekomst kunt ‘uitproberen’. Prototypes geven je de kans te vallen en weer op te staan, zonder te veel in een pad te hoeven investeren.

Hoe ontwerp jij jouw leven?

..

.

Inspiratie 36: 

Aanmodderen om jouw talent te ontwikkelen

.

De ontwikkeling van talent kun je op vele manieren benaderen.
Je kunt het idee hebben dat talenten helder te onderscheiden zijn en dat het daarna duidelijk is hoe je deze verder kunt ontwikkelen. Dat is slechts één van de mogelijkheden.
Wat veel vaker voorkomt is dat het helemaal nog niet zo duidelijk is waar jouw talenten liggen en hoe je hier verder vorm aan kunt geven.
Het aanmodderen biedt hierbij uitkomst.

Het aanmodderen is een spel van proberen, behouden wat werkt en loslaten wat niet werkt, om daarna gewoon weer opnieuw te proberen.
Aanmodderen brengt je steeds dichter bij jouw talenten en helpt je deze verder te ontwikkelen.

.

Lukt het jou gewoon lekker aan te modderen?

.

.

Inspiratie 37:

To bee or not to bee

.

Het leven draait om impact, niet om de uren dat je je inzet. Werk jij je drie slagen in de rondte? Leer minder te doen in minder tijd!

In zijn boek ‘Het clockwork effect; Creëer een bedrijf dat ook draait zonder jou’, laat Mike Michalowicz zien hoe je ‘minder doen in minder tijd’ in de praktijk uitvoert.
Michalowicz beschrijft zeven hoofdtaken die je helpen bij het langzamer en prettiger laten verstrijken van de tijd en het terugwinnen van waardevolle tijd.

Hoofdtaken voor het terugwinnen van tijd

Voer een tijdsanalyse uit en verdeel je werk over de categorieën doen, besluiten, delegeren en ontwikkelen.
Formuleer jouw QBR (Queen Bee Role). Het gaat hierbij om de kernactiviteiten waar je het verschil mee wilt maken. De activiteiten waar jij de meeste waarde kunt toevoegen.
Zorg dat je deze rol beschermt en uitvoert.
Kijk naar jouw tijdsanalyse en schrap, draag over en reduceer.
Maak tijd vrij voor het ontwikkelen van jouw QBR en voor de taken die hierbij horen.
Zet jouw kwaliteiten in om deze taken zo goed mogelijk uit te voeren.
Kies en bedien de mensen die het meest van jouw aanbod kunnen profiteren en concentreer je op hen.
Neem voldoende rust.

De Queen bee role

Een bijenkolonie komt tot bloei als elke bij in de kolonie twee dingen doet, in dezelfde volgorde en elke keer opnieuw. Ten eerste moet elke bij ervoor zorgen dat de bijenkoningin veilig is, vanwege de rol die ze heeft, er is niets belangrijkers. Pas dan wijden de bijen zich aan hun eigen taak.
De Queen Bee Role (QBR) van de bijenkoningin is eieren leggen. Als de eieren worden gelegd kan de kolonie snel en moeiteloos groeien. Als de bijenkoningin haar taak om eieren te leggen niet vervult, is het hele volk in gevaar.
Om haar eieren te kunnen leggen wordt ze gevoed, beschermd en ondersteund. Ze wordt nergens door afgeleid zodat ze haar taak kan uitvoeren.
De bijenkoningin is niet het belangrijkste, het belangrijkste is de rol die ze vervult.
Het formuleren en dienen van jouw QBR kan de kwaliteit van je leven drastisch verbeteren.

.

Wat is jouw Queen Bee Role?

.

.

Inspiratie 38:

Welke eieren wil jij uitbroeden?

In zijn boek ‘Steeds leuker; schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven’, beschrijft Jelle Hermus hoe je met minder moeite je leven leuker kunt maken. Hij laat zien hoe je met kleine stappen je leven in een opwaartse spiraal kunt brengen.

Voor het broeden op een leuker leven beschrijft Hermus de broednestmethode.

De broednestmethode

Ga op het juiste broednest zitten
Op het juiste broednest gaan zitten klinkt logisch. Je wilt er zeker van zijn dat je broedt op zaken die je leven leuker maken, niet op dingen die ellende veroorzaken. Toch is dat laatste wat we vaak doen.
Bepaal wat je wilt bereiken en richt je op dat wat werkt.

Broed alleen op de beste eieren
De dingen die je níet doet zijn minstens zo belangrijk als de dingen die je wél doet.
Er zijn vele stappen die je kunt zetten om je leven leuker te maken. Welke stappen selecteer je?
Voor het kiezen van de benodigde stappen kun je de eiersorteermethode inzetten:
Bepaal welke stappen je vooruithelpen.
Bepaal welke van deze stappen je onevenredig veel vooruithelpen.
Richt je aandacht alleen op die stappen.

Broed slimmer, niet harder
Bereik meer resultaat met minder moeite door om de weerstand heen te werken in plaats van je erdoorheen te worstelen. Slimmer broeden doe je door continue verbetering en kleine stappen.

Stel jezelf hiervoor de volgende vragen:
Welke kleine stap kan ik vandaag zetten om mijn leven iets leuker te maken?
Als ik nu één ding zou kunnen veranderen om iets gezonder te worden, wat zou dat dan zijn?
Welke kleine gewoonte kan ik in mijn ochtendroutine toevoegen om de dag positiever te beginnen?
Welke stap kan ik nu zetten om dit proces in de toekomst iets minder tijdrovend te maken?
Op welke manier kan ik nu iets positiefs bijdragen in onze relatie?

.

Welke eieren wil jij selecteren en hoe broed je ze met de minste moeite uit?

.

.

Inspiratie 39:

Anders denken

.

Data zijn geen feiten.
Feiten zijn geen informatie.
Informatie is geen kennis.
Kennis is geen waarheid.
Waarheid is geen wijsheid.

In zijn boek ‘Gebruik je hersens; werk slimmer win tijd’, deelt Jan-Willem van den Brandhof praktische breinvriendelijke technieken die ons helpen omgaan met de overload aan informatie die we dagelijks over ons heen krijgen.

Voeding voor ons brein
De kwaliteit van ons leven wordt in hoge mate bepaald door de manier waarop we onze hersenen voeden. Voeden in ruime zin, want de basiselementen die noodzakelijk zijn om onze hersens te laten functioneren zijn: zuurstof, voedsel, informatie, liefde, aandacht en rust. Hoe we onze hersens voeden wordt bepaald door hoe we denken.

Bewuster denken
We kunnen ons denken inzetten om onze hersencapaciteit optimaal in te zetten.
Om zoveel mogelijk sturing te kunnen geven aan onze denkprocessen, en om onze talenten zoveel mogelijk te benutten maakt Van den Brandhof gebruik van het onderstaande denkraam met drie denkprocessen:

Ons denkraam

Het bewuste proces:
Ons bewuste bepaalt wat voor ons waar is en evalueert deze informatie als het ons geheugen binnengaat. Het bewuste laat alleen informatie toe die het waardevol vindt.

Het onderbewuste proces:
Het onderbewuste, in capaciteit vele malen groter dan het bewuste, kan vergeleken worden met een computer. Het onderbewuste zorgt voor de uitvoering van automatismen en gewoonten. Het onderbewuste kent geen onderscheid tussen goed en kwaad. Het oordeelt niet, het opereert op basis van onze eigen waarheid.

Het creatief onderbewuste proces:
Het creatief onderbewuste zorgt ervoor dat je doet wat je denkt dat je bent. Het stelt zeker dat je handelt in overeenstemming met je zelfbeeld. Het tracht conflicten te vermijden, spanningen te beperken en creatief problemen op te lossen. Het zorgt voor de energie om ervoor te zorgen dat hoe je jezelf ziet, ook in praktijk wordt gebracht.

Mentale managementmethoden

Ontspan
Spanning is de belangrijkste oorzaak van het feit dat we maar zo’n klein deel van onze hersencapaciteit benutten.
In een ontspannen toestand is de doorbloeding van onze hersenen beter. Door te ontspannen zijn we beter opgewassen tegen negatieve stress. We zijn creatiever en vergroten onze intuïtie.

Visualiseer
Voor ons brein is een goede visualisatie even krachtig als een ware gebeurtenis. Visualiseren houdt in dat we in een ontspannen staat het gewenste einddoel duidelijk voor ogen zien, horen en voelen.

Benut intuïtie
Intuïtie is de kennis die is verkregen zonder logisch denken. We kunnen verschillende dingen doen om meer met onze intuïtie te werken: Vermijd spanning, tijdsdruk en vooringenomenheid. Laat los wat bekend is. Oriënteer je breed. Stel bewust vragen aan je onderbewuste. Houd het probleem of de vraag voortdurend in gedachten en definieer het probleem opnieuw. Reken niet op snelle successen. Geef ideeën de tijd om te rijpen. Zoek naar analogieën. Schrijf ingevingen direct op.

Heb een positief zelfbeeld
Ons zelfbeeld is wat we denken dat we zijn en wat we denken dat anderen van ons denken. Ons zelfbeeld bepaalt in hoge mate hoe we ons voelen, wat we presteren en wat onze uitstraling is.

Werk met doelstellingen
Ons brein is een ‘goal seeking device’. Net als een raket op een warmtebron aanstuurt, zo zal ons brein automatisch op doelen afgaan. De belangrijkste voordelen van het werken met doelen zijn: het geeft energie, het werkt motiverend, we ervaren minder stress, het werkt succes in de hand, het maakt het leven boeiender en waardevoller.

Denk en leef in het NU
Zorgen maken is misbruik maken van ons voorstellingsvermogen. De kunst is om denkenergie te stoppen in het volop in het nu te leven en er het beste van te maken onder de geboden omstandigheden.

Denk aan wat je wilt
We weten dat waar we aan denken groeit. Het is dus van wezenlijk belang dat we denken aan wat we willen.

Sneller leren
Van den Brandhof deelt onderstaande leerprincipes:
Leren is het maken van nieuwe verbindingen tussen hersencellen.
Hoe beter de concentratie, hoe beter de kwaliteit van deze verbindingen.
Hoe meer verbindingen er zijn gemaakt, hoe makkelijker het is om nieuwe verbindingen te maken.
Informatie met een emotionele lading wordt beter onthouden en sneller geleerd.
Hoe meer zintuigen tegelijkertijd worden ingeschakeld, hoe sneller we leren en hoe beter we onthouden.
Onze hersenen zijn gek op beelden.
Hoe fitter ons lichaam is, hoe beter onze hersens functioneren.
Als we ontspannen zijn leren we sneller en kost het minder energie.
Tijdens het leren en informatie verwerken dienen we regelmatig pauzes te nemen.
Om informatie in ons lange termijn geheugen op te slaan moeten we die een aantal malen herhalen.
Het leren van nieuwe zaken die we kunnen associëren met bestaande kennis en die we kunnen zien in patronen, versnelt het leerproces.
We leren beter door op verschillende manieren te leren.
We leren het meest door iets zelf te doen.

Praktische tips
Leg iemand anders uit wat je zojuist geleerd hebt.
Laat leren leren een onderdeel zijn van iedere training.
Gebruik in trainingen en opleidingen diverse leerstijlen.
Leer constant.
Zorg voor een goede coach of mentor.
Maak een leerplan voor jezelf.
Zorg dat je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.
Zorg dat een belangrijk deel van het leven praktijkgericht is.

Denken maakt ons tot wie we zijn, wat we doen en hoe we ons voelen.
Door anders te denken veranderen we.

.

Hoe denk jij?
Lukt het jou anders te denken?

.

.

Inhoudsopgave,  lees verder … Deel 6 (3): Persoonlijk leiderschap

0 1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


..
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s