Ga op zoek naar jouw eigen gebruiksaanwijzing

Het is was een zonnige ochtend in het voorjaar, eind jaren 80. Ik was te voet op weg naar de stad en genoot van de rust op straat, het geluid van de vogels en de geur van vers gemaaid gras. Opeens werd mijn oog getrokken door een man die aan de overkant van de straat kwam aanlopen. Hij was schaars gekleed in pyjamajas en onderbroek, met aan beide voeten blauwe plastic sloffen. Voor ik het wist, was ik hem aan mijn kant van de straat voorbijgelopen.

Er schoten verschillende gedachten door mijn hoofd. Waar komt die man vandaan? Wat is er gebeurd? Wat doet hij hier op straat? Ik keek om mij heen en zag dat er naast ons tweeën niemand anders in de buurt was.
Wat nu? Doorlopen en de man aan zijn lot overlaten? Of achter hem aan, en kijken of ik iets voor hem kon doen. Ik koos voor het laatste. De man was in de war. Ik maakte contact met hem zodat hij wist dat hij niet alleen was. Hij liet zich door mij begeleiden naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Hier hielpen ze hem verder.

De ontmoeting met deze man zette me aan het denken: Wie ben ik nu eigenlijk? Wat doe ik? En wat wil ik voor anderen betekenen?
Lange tijd had ik de neiging om in het leven aan de zijlijn te blijven staan. Om te kijken wat er aan mij voorbijging. Door deze ontmoeting realiseerde ik me dat dat voor mij niet voldoende is. Dat ik écht iets voor anderen wil betekenen.

Om meer voor de ander te kunnen betekenen is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen. Ga hiervoor op zoek naar jouw eigen gebruiksaanwijzing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s