Jezelf en de ander verwelkomen

Mijn eerste herinnering aan me welkom voelen is verbonden aan een foto van mijn verjaardag. Ik werd 6. Er hangen vlaggetjes in de kamer. Ik heb een feestmuts op. De foto is genomen op het moment dat ik de kaarsjes op de taart uitblaas. Een spannende, feestelijke dag. Ik voelde me veilig, gewenst en geborgen.

Er zijn daarna veel momenten geweest dat ik me niet welkom voelde.
Doordat ik ben geboren met een open verhemelte sprak ik lange tijd niet goed en was moeilijk te verstaan. Op school werd ik regelmatig uitgelachen. Als kind betrok ik wat er gebeurde op mijzelf: Ik was blijkbaar niet goed genoeg. Naast de pijn gaf het me ook hoop: als ik beter werd zou ik er misschien wel bij horen.

Jaren later heb ik opnieuw het gevoel van een warm welkom leren kennen. Ik was als student in de Verenigde Staten aan het werk in een zomerkamp. Ze waren blij met mijn komst en met wat ik te bieden had. Mijn accent viel in de smaak en mijn eigenaardigheden werden gewaardeerd.
Nog steeds denk ik met heel veel dankbaarheid en plezier terug aan die tijd.

Hoe kun je een verschil maken in jouw wereld? Hoe kun je waardevol zijn voor de ander? Wat kun je doen om er daadwerkelijk voor jezelf en de ander te zijn?

Voor mij is het antwoord steeds hetzelfde:

Verwelkom jezelf en de ander!


..
.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s