Inleiding

Het is was een zonnige ochtend in het voorjaar, eind jaren 80. Ik was te voet op weg naar de stad en genoot van de rust op straat, het geluid van de vogels en de geur van vers gemaaid gras. Opeens werd mijn oog getrokken door een man die aan de overkant van de straat kwam aanlopen. Hij was schaars gekleed in pyjamajas en onderbroek, met aan beide voeten blauwe plastic sloffen. Voor ik het wist, was ik hem aan mijn kant van de straat voorbijgelopen.

Er schoten verschillende gedachten door mijn hoofd. Waar komt die man vandaan? Wat is er gebeurd? Wat doet hij hier op straat? Ik keek om mij heen en zag dat er naast ons tweeën niemand anders in de buurt was.
Wat nu? Doorlopen en de man aan zijn lot overlaten? Of achter hem aan, en kijken of ik iets voor hem kon doen. Ik koos voor het laatste. De man was in de war. Ik maakte contact met hem zodat hij wist dat hij niet alleen was. Hij liet zich door mij begeleiden naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Hier hielpen ze hem verder.

De ontmoeting met deze man zette me aan het denken: Wie ben ik nu eigenlijk? Wat doe ik? En wat wil ik voor anderen betekenen?
Lange tijd had ik de neiging om in het leven aan de zijlijn te blijven staan. Om te kijken wat er aan mij voorbijging. Door deze ontmoeting realiseerde ik me dat dat voor mij niet voldoende is. Dat ik écht iets voor anderen wil betekenen.

Om meer voor de ander te kunnen betekenen is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen. Ga hiervoor op zoek naar jouw eigen gebruiksaanwijzing. Je leert jouw gebruiksaanwijzing beter kennen, door het lezen van de volgende 52 inspiraties en het doen van de oefeningen in de 7 delen van dit ebook.

In Deel 1: Begin bij het begin, start je met het onderzoek naar wat voor jou waar is. Naar wie jij bent. Verder krijg je in dit deel meer zicht op wat voor jou belangrijk is, en waar je méér van wilt.
Deel 2: Wie zijn wij?, biedt je een reis door de geschiedenis van de mensheid. Je komt er meer te weten over stress, en krijgt aanwijzingen om niet in de geluksval verstrikt te raken.
In Deel 3: Gebruiksaanwijzing voor je brein, leer je de gebruiksaanwijzing van jouw brein beter kennen. Door meer kennis van jouw brein, word je minder verrast door wat je denkt en doet, en krijg je meer grip op de dingen die er voor jou écht toe doen.
Nadat je meer inzicht hebt gekregen in de werking van jouw brein leer je in Deel 4: Hoe je naar jezelf kijkt, hoe je de resultaten van jouw breinwerk kunt verbeteren en hoe je jouw brein fit houdt. Je leert verder je mindset te optimaliseren en denkfouten te omzeilen. Tenslotte krijg je inzicht in wat nodig is voor het aanleren van nieuwe gewoonten.
Deel 5: Hoe kijk je naar de wereld?, gaat over levenskunst. Over hoe je de wereld ziet en wat je hierin wilt en kunt betekenen. Het gaat over een optimale match tussen wie jij bent, wat je wilt en kunt, en wat jouw omgeving biedt en van je vraagt. Door je hier bewuster van te zijn, valt er meer te kiezen, en kun je ook gerichter kiezen.
Deel 6: Persoonlijk leiderschap, biedt je handvatten om jouw eigen wijsheid te ontplooien en om bewuster richting te geven aan jouw leven en het leven van de mensen om je heen.
Jezelf beter leren kennen, en het eigen roer in handen nemen en houden, is niet altijd makkelijk. Deel 7: En nu verder, geeft je nog wat laatste handvatten om toch steeds weer opnieuw van wal te steken, en vervolgens op koers te blijven.

Om je te helpen de ideeën ook daadwerkelijk in praktijk te brengen wordt elk deel afgerond met een drietal oefeningen.

Vanaf 1 januari 2022 volgt elke zondag een inspiratie, de overige tekst van het ebook en de opdrachten post ik tussentijds op mijn blog.

Startpagina , vorige pagina , volgende pagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s