Deel 1: Begin bij het begin

Op een dag ging vader met zijn zoon op reis. Vader besloot zelf te gaan lopen en zette zijn zoon op de rug van hun ezel. Zo gingen zij op weg tot zij een paar mensen tegenkwamen die zeiden: ‘Dat is de wereld op zijn kop. De jeugd heeft geen respect meer voor de ouderen. Die gezonde jongen rijdt op een ezel, terwijl zijn arme, vermoeide vader nauwelijks vooruit komt’.

Toen de jongen dit hoorde stond hem het schaamrood op de kaken. Hij stapte af en stond erop dat zijn vader verder zou rijden. Zo liepen ze verder, vader op de ezel en de jongen te voet. Even later kwamen ze weer mensen tegen die zeiden: ‘Moet je dat zien! Wat een ontaarde vader, die zelf lekker op de ezel zitten zijn kind laat lopen’.

Na dit verwijt draaide de vader zich naar zijn zoon en zei: ‘Kom, dan zullen we samen op de ezel rijden’. Zo vervolgden ze hun weg, tot zij mensen tegenkwamen die zeiden: ‘Kijk, dat arme beest! Zijn rug zakt door onder hun gewicht, wat een dierenbeulen!’.

Daarop zei Vader tegen zijn zoon: ‘Laten we afstappen. Het is beter dat we allebei gaan lopen, dan kan niemand ons nog iets verwijten’. Zo liepen ze verder achter hun ezel. Tot een stel voorbijgangers weer commentaar leverde: ‘Wat zijn er toch een dwazen op de wereld! Ze lopen in de brandende zon en geen van beiden denkt eraan op de ezel te gaan zitten’

Vader draaide zich om naar zijn zoon en zei: ‘Je hebt het gezien jongen. Hoe je je ook gedraagt, op en aanmerkingen zullen er altijd zijn. Volg daarom altijd wat je eigen hart je ingeeft’.

Verhaal toegeschreven aan Aesopus (zesde eeuw voor Christus).

Dé waarheid en dé werkelijkheid bestaan niet. Waar we eens dachten dat de aarde plat was, en dat de zon om onze planeet draaide, weten we nu beter. Stap voor stap weten we meer. En we beseffen ook dat het morgen toch allemaal net weer anders kan zijn.

Dat geldt voor hoe wij naar onszelf en de wereld kijken. En wat wij als wáár zien.

In dit eerste deel start je met drie inspiraties die je helpen bij je onderzoek naar wat voor jóu waar is. Naar wie jij bent. Verder krijg je in dit deel meer zicht op wat voor jou belangrijk is, en waar je meer van wilt. Doe de drie opdrachten aan het eind van dit deel om je inzicht en zelfkennis verder te vergroten.

Startpagina , vorige pagina , volgende pagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s