Deel 5. Hoe kijk je naar de wereld?

Een aantal reizigers kwam aan in een klein dorp gelegen aan de rand van een uitgestrekt bos. Ze hadden niets te eten. Het enige dat ze bij zich hadden was een grote pan voor soep. Bij aankomst waren de dorpelingen niet bereid om hun voedsel te delen met de hongerige gasten. De reizigers vulden daarop de pan met water, ze lieten een steen in de pan vallen en zette de pan op het vuur in het midden van het dorpsplein.

Één van de dorpelingen werd nieuwsgierig en vroeg wat ze deden. De reizigers vertelden dat ze ‘steen soep’ maakten; ‘Dat smaakt geweldig!’. Hoewel het al heel lekker was konden ze nog wel wat ingrediënten gebruiken. Een dorpsbewoner had nog een stukje wortel over en dat werd direct aan de soep toegevoegd. Ook andere bewoners kwamen langs met vragen over de soep. Hoewel het al een smaakvolle soep was, was elke aanvulling nog steeds van harte welkom. Steeds meer bewoners werkten mee door een ander ingrediënt aan de soep toe te voegen.

Ten slotte werd het een heerlijke, voedzame soep waar alle dorpsgenoten van konden meegenieten.

Oud volksverhaal

Hoe we naar onze wereld kijken bepaald welke (on)mogelijkheden we zien. Voor elke visie kunnen we bewijzen vinden. Het is de kunst de visie die bij ons past, verder te ontwikkelen.

Deel 5 gaat over levenskunst. Over hoe je de wereld ziet en wat je hierin wilt en kunt betekenen. Het gaat over een optimale match tussen wie jij bent, wat je wilt en kunt, en wat jouw omgeving biedt en van je vraagt. Door je hier bewuster van te zijn, valt er meer te kiezen, en kun je ook gerichter kiezen.

Startpagina , vorige pagina , volgende pagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s