Beelden die inspireren

Nadat ik gisteren door een park in Uden reed zag ik vanuit mijn ooghoek een opvallende inspirerende verschijning voorbij schieten. Ik heb mijn auto aan de kant gezet en heb het beeld vastgelegd. Thuis gekomen vond ik het volgende in het DTV nieuws van 9 maart 2022:

Bank onthuld ter ere van 50 jaar vriendschap Uden en Lippstadt
Al vijftig jaar heeft Uden een partnerschap met de Duitse stad Lippstadt. Om daarbij stil te staan werd woensdag een bank onthuld in het Bevrijdingspark in Uden. De bank werd onthuld door wethouder Harold van den Broek en afgevaardigden uit Lippstadt. Ook wethouder Maurits van den Bosch en de Lippstadt-commissie van de gemeente Maashorst die activiteiten organiseert om de warme banden te behouden waren bij de onthulling. De houten bank, die opvalt door een reusachtige uil die erin verwerkt is, is gemaakt door André van Boxtel uit Odiliapeel. Hij maakte ook het bankje dat in het najaar in Lippstadt geplaatst is.

Ik word heel gelukkig van deze ontdekkingen. Voor mij zijn het kleine wonderen die me inspireren. Beelden die me hoop en kracht geven. Dank Uden en dank André van Boxtel.

Bron foto: AvO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s