Hallo ik, wie ben jij?

Wat kun je doen om jouw talent verder te ontwikkelen?

In Hallo ik, wie ben jij? vind je de komende 52 weken de ideeën en beelden die mij in de afgelopen jaren het meest hebben geïnspireerd. Ik zal de bijdragen van dit e-book verder aanvullen, wijzigen en waar nodig herzien, om nog beter aan te sluiten bij wat jij nodig hebt om jouw wereld te verruimen, je mogelijkheden te vergroten en je grenzen te verleggen.

Ard van Oosten
’s Hertogenbosch, 30 December 2022

.
.

.
.

INLEIDING

Het is was een zonnige ochtend in het voorjaar, eind jaren 80. Ik was te voet op weg naar de stad en genoot van de rust op straat, het geluid van de vogels en de geur van vers gemaaid gras. Opeens werd mijn oog getrokken door een man die aan de overkant van de straat aan kwam lopen. Hij was gekleed in pyjamajas en onderbroek, met aan beide voeten blauwe plastic sloffen. Voor ik het wist, was ik hem aan mijn kant van de straat voorbijgelopen.

Er schoten verschillende gedachten door mijn hoofd. Waar komt die man vandaan? Wat is er gebeurd? Wat doet hij hier op straat? Ik keek om mij heen en zag dat er naast ons tweeën niemand anders in de buurt was.
Wat nu? Doorlopen of achter hem aan? Ik koos voor het laatste.
De man was in de war. Ik praatte met hem en we liepen samen naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Hier konden ze hem verder helpen.

De ontmoeting met deze man zette me aan het denken: Wie ben ik nu eigenlijk? Wat doe ik? En wat wil ik voor anderen betekenen?
Lange tijd had ik de neiging om in het leven aan de zijlijn te blijven staan. Om van een afstand te kijken naar wat er aan mij voorbij ging. Door deze ontmoeting realiseerde ik me dat ik meer wil. Dat ik mee wil spelen en écht iets voor anderen wil doen.

Om meer voor de ander te kunnen betekenen is het belangrijk dat je jezelf en jouw gebruiksaanwijzing beter leert kennen.

Halo ik, wie ben jij? helpt je verder op weg

In Deel 1: Begin bij het begin, start met een uitnodiging die je helpt ontdekken wie je bent. Het spoort je aan om opnieuw te beginnen en biedt hier verschillende handvatten voor. Verder krijg je in dit deel meer zicht op wat voor jou belangrijk is, en waar je méér van wilt.
Deel 2: Wie zijn wij?, biedt je een reis door de geschiedenis van de mensheid. Je leert meer over stress, en krijgt aanwijzingen om niet in de geluksval verstrikt te raken.
In Deel 3: Gebruiksaanwijzing voor je brein, leer je de gebruiksaanwijzing van jouw brein beter kennen. Door meer kennis van jouw brein, word je minder verrast door wat je denkt en doet, en krijg je meer grip op de dingen die er voor jou écht toe doen.
Nadat je meer inzicht hebt gekregen in de werking van jouw brein leer je in Deel 4: Hoe je naar jezelf kijkt, hoe je de resultaten van jouw breinwerk kunt verbeteren en hoe je jouw brein fit houdt. Je leert verder je mindset te optimaliseren en denkfouten te omzeilen. Tenslotte krijg je inzicht in wat nodig is voor het aanleren van nieuwe gewoonten.
Deel 5: Hoe kijk je naar de wereld?, gaat over levenskunst. Over hoe je de wereld ziet en wat je hierin wilt en kunt betekenen. Het gaat over een optimale match tussen wie jij bent, wat je wilt en kunt, en wat jouw omgeving biedt en van je vraagt. Door je hier bewuster van te zijn, valt er meer te kiezen, en kun je ook gerichter kiezen.
Deel 6: Persoonlijk leiderschap, biedt je handvatten om jouw eigen wijsheid te ontplooien en om bewuster richting te geven aan jouw leven en het leven van de mensen om je heen.
Jezelf beter leren kennen, en het eigen roer in handen nemen en houden, is niet altijd makkelijk. Deel 7: En nu verder, geeft je handvatten om toch steeds weer opnieuw van wal te steken, en op koers te blijven.
Om je te helpen de ideeën ook daadwerkelijk in praktijk te brengen wordt elk deel afgerond met een drietal oefeningen.

Meer lezen? Volgende pagina

Bron foto’s: FGC, VSI Creation: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s