Je weg in de wereld

Wat je ook kunt of denkt te kunnen, begin eraan. In actie liggen genialiteit, kracht en magie besloten.

Johann Wolfgang von Goethe


De beste plek om te beginnen, is precies waar je nu bent.

In haar boek Je weg in de wereld laat Julia Cameron zien hoe je de volgende stap zet in het ontdekken en herstellen van je creatieve kant. Cameron zet de volgende drie tools in voor creatief herstel: morning pages, de artist date en de wekelijkse wandeling.

Morning pages
Zet je wekker een half uur vroeger dan je gewend bent. Sta op en schrijf drie pagina’s met de hand over alles wat er in je opkomt. Lees niet terug wat je hebt geschreven.
De morning pages zijn alleen voor jou bedoeld. Ze zijn het belangrijkste tool voor creatief herstel en dienen om de bezigheden van die dag te rangschikken, te verhelderen en te verankeren. De morning pages helpen je je naar binnen te richten, je te richten op jouw waarden, gewaarwordingen en agenda.

Artist date
De tweede tool voor creatief herstel is de artist date. De artist date berust op een gevoel van avontuur en autonomie en is een wekelijkse solo-expeditie van een uur waarin je iets gaat verkennen wat feestelijk of interessant is voor jouw creatieve bewustzijn. Voorbeeld van een artis dates:
Ga naar een speelgoedwinkel en spendeer 5 euro of minder aan iets waarmee je als kind speelde, of graag mee hád gespeeld.
Verzamel je kookboeken en blader er door heen. Maak iets klaar wat je nog nooit eerder hebt gemaakt en waar je heel veel zin in hebt.
Bezoek een museum. Bedenk welk kunstwerk je wel thuis zou willen hebben staan en op welke plek. Waarom spreekt het je aan? Wat voel je erbij? Maak er een foto van.
Door wekelijks tijd vrij te maken voor een artist date vul je jouw innerlijke bron weer aan en voed je jouw gevoel van welzijn.

Wekelijkse wandeling
Maak wekelijks een wandeling. Trek hiervoor je meest comfortabele sokken en schoenen aan. Ga op pad voor een tocht van ruim 20 minuten. Kies voor een park, een landweggetje of een route door de stad.
Wandelen helpt je te focussen en vormt de aanzet tot jouw doorbraken. Je maakt verbinding met grotere gedachten en ideeën.

Cameron’s tools helpen je de wereld te bewandelen met een open hart en een gevoel van verwondering. Ze helpen je jouw creatieve blokkades te doorbreken.

Meer lezen? Volgende pagina

Bron foto: Twins design studio: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s