Aan de slag met jouw talent

Talent is het vermogen om iets goed te kunnen, een persoonlijke eigenschap die, in de juiste omgeving, kan leiden tot plezier, voldoening én uitzonderlijke prestaties. Talentontwikkeling stelt je in staat met meer plezier en voldoening, meer te doen van wat voor jou en jouw omgeving belangrijk is.

Dagelijks zijn we bewust en onbewust bezig met de ontwikkeling van ons talent. We leren nieuwe dingen. Ontmoeten nieuwe mensen. Maken kennis met nieuwe omgevingen. En brengen de dingen die we geleerd hebben in de praktijk. Alles wat we doen draagt bij aan de ontwikkeling van ons talent.
Door bewuster te werken aan deze ontwikkeling maken we meer mogelijk en kunnen we meer voor onszelf en anderen betekenen.

Wat is er nodig?
Eerder ontwikkelde ik een model voor talentontwikkeling met antwoorden op de vraag: Wat is er nodig voor talentontwikkeling?
Dit model koppelt denken, voelen en doen, aan begrenzen, focussen en betekenis geven, en investeren. De kern hierbij is in beweging blijven. Je vindt het model op: Talent in ontwikkeling

Hoe doe je dat?
De volgende zeven pijlers vormen voor mij de basis voor talentontwikkeling: Toepassen van veranderkundige kennis, bewustzijn van de omgeving en inzicht in relaties, herkennen van bronnen, kennis van jouw gebruiksaanwijzing en dat van jouw brein, hanteren van een groei bevorderende mindset, bewustzijn van – en kiezen voor passende kernwaarden, regels en overtuigingen, en tenslotte leren leren, ontwikkelen en groeien.

In de volgende bijdragen ga ik verder in op deze pijlers.

Meer lezen? Volgende pagina
Bron foto: Csaba Peterdi: Shutterstock.com
Bron vector: LinGraphics: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s