Coach je leven

Of je nu denkt dat je iets wél of níet kunt, meestal heb je gelijk.
Henry Ford

Hoe leid je meer van het leven dat je graag wilt? Hoe vergroot je je kracht en win je aan zelfvertrouwen?

In haar boek Coach je leven laat Fiona Harrold zien hoe je zelf weer de regie over je leven in handen neemt. Hoe je je dromen verwezenlijkt en je doelen bereikt. In deze bijdrage schenk ik aandacht aan toewijding als de basis voor jouw groei en ontwikkeling.

Wees toegewijd aan jezelf

De mate van toewijding aan jezelf bepaalt jouw groei en ontwikkeling. Harrold onderscheidt hierbij vier afzonderlijke elementen: Motivatie, geloof in jezelf, zelfdiscipline en de bereidheid om vraagtekens te zetten.

Motivatie
Dit is de mate waarin je verandering in je leven wilt aanbrengen. Ben je klaar voor verandering? Baal je echt genoeg van hoe alles nu is? Heb je genoeg van het worstelen, je zorgen, je eenzaamheid en je onzekerheid?
Als dat zo is dan ben je bereid er iets aan te doen.
Geloof in jezelf
Dit betreft de mate waarin je in jezelf gelooft dat je het waard bent en verdient om goede dingen te krijgen en mee te maken. Zonder dit geloof zul je de goede dingen saboteren en afwijzen.
Ben je bereid het geloof in jezelf te vergroten?
Zelfdiscipline
Als het moeilijk wordt zorgt zelfdiscipline ervoor dat je doorzet. Enthousiast zijn, hard werken en ergens helemaal voor gaan is makkelijk als alles soepel loopt. Maar bij verandering hoort altijd een bepaalde mate van ongemak en er zullen dagen zijn dat je geen zin hebt om je best te doen of dat je je minder goed voelt. Op die momenten is het belangrijk toch door te gaan en dan is zelfdiscipline je grote bondgenoot.
Vraagtekens zetten
Ben je bereid jezelf en alles wat je weet opnieuw te beoordelen, inclusief al die dingen over jezelf en de wereld waar je je hele leven in hebt geloofd? Die uitdaging is nodig om nieuwe manieren van denken en zijn te ervaren en om nieuwe mogelijkheden in je leven toe te laten. Als je vasthoudt aan het bekende en het vertrouwde ban je het nieuwe uit en blijf je waar je nu bent.

Neem de verantwoordelijkheid om te bouwen aan het leven dat je voor jezelf wenst. Als je het gevoel krijgt dat de vaart eruit dreigt te raken, of als je je futloos en onzeker voelt, werk dan opnieuw aan één of meer facetten van jouw toewijding.

Meer lezen? Volgende pagina
Bron foto: Photo Melon: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s