Perspectief

Niemand kan weten waar hij precies naartoe gaat, tenzij hij precies weet waar hij is geweest en precies weet hoe hij gekomen is waar hij nu is.
Maya Angelou

In haar boek Je weg in de wereld biedt Julia Cameron een programma van twaalf weken waarbij ze je helpt jouw creatieve kant te ontdekken en te herstellen. In de derde week van haar programma besteed ze aandacht aan het komen tot een besef van perspectief.

De mens is per definitie een creatief wezen, zo schrijft Cameron. Het is de bedoeling dat we dingen maken, iets van onszelf maken. Wanneer we de belangstelling voor onszelf en ons leven verliezen, wanneer we tegen onszelf zeggen dat onze dromen er niet toe doen of dat ze onmogelijk zijn, verloochenen we onszelf.

Wanneer we de dingen die we ‘zouden kunnen’ in kaart brengen in plaats van de dingen die we ‘zouden moeten’, schuiven we van het rijk der waarschijnlijkheid naar het interessantere rijk der mogelijkheden. Wanneer we een interesse benoemen en claimen, is het alsof we dat gebied magnetiseren en onszelf naar mensen, plaatsen en dingen toetrekken die onze ontluikende interesses aanspreken.

Meer lezen? Introductie , vorige pagina , volgende pagina
Bron foto: Twins design studio: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s