Persoonlijk territorium

Wanneer je er genoegen mee neemt om gewoon jezelf te zijn en niet vergelijkt of wedijvert, zal iedereen je respecteren.
Lao Zi

In haar boek Je weg in de wereld biedt Julia Cameron een programma van twaalf weken waarbij ze je helpt jouw creatieve kant te ontdekken en te herstellen. In de vijfde week van haar programma besteed ze aandacht aan het komen tot een besef van persoonlijk territorium

Geef je jezelf de ruimte om een passie te hebben?

Hou op met ‘aardig’ zijn, wees eerlijk
Cameron vraagt je te beginnen met aardig te zijn voor jezelf. je authentieke zelf, en dan pas proberen aardig te zijn voor de ander. Wanneer je jezelf te laag in de pikorde plaatst ontstaat het gevoel dat anderen de pik op je hebben en dat je slechts een graantje mee kunt pikken. Je verwaarloost je werk of bent er met je aandacht niet bij. Jouw werk kan een verongelijkte toon krijgen, zuur en sikkeneurig. Wanneer we onszelf onderwaarderen, begraven we onszelf in een leven dat niet het onze is. Wanneer we voldoen aan andermans verwachtingen, raken we onze eigen waarden kwijt.

Kom in beweging
Wanneer we grenzen beginnen te stellen beginnen we een gevoel van vertrouwen te ervaren. Als onze creatieve energie dan aanslaat hebben we dingen te zeggen. We zeggen ze met verf, dans, poëzie, boetseerklei, hout, brons en andere materialen die voor handen zijn. Ineens gaan onze ogen open voor nieuwe mogelijkheden. We komen in actie.

Meer lezen? Introductie , vorige pagina , volgende pagina
Bron foto: Twins design studio: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s