Delen van succes

Succes … is de wereld een beetje beter achterlaten en weten dat het leven van één iemand makkelijker is geworden omdat jij leefde.
Ralph Waldo Emerson

In hun boek Leven in crescendo vraagt Cynthia Covey Haller je het volgende voor te stellen: Je rijdt in een auto en in plaats van voor je te kijken naar wat er komen gaat, kijk je voortdurend in je achteruitkijkspiegel en over je schouder om te zien wat je achter je gelaten hebt. Je zou binnen de kortste keren in de greppel belanden.
Je kunt vooruit blijven kijken door je te richten op hetgeen je kunt bijdragen, door waarde en potentieel te communiceren en door je cirkel van invloed uit te breiden.

Het leven gaat om bijdragen, niet om verzamelen
Zowel omvangrijke als kleine bijdragen zijn nodig om positieve verandering in onze samenleving te bevorderen.
In plaats van je te richten op de dingen waar je niets aan kunt veranderen, zoals eerder behaalde successen of vroegere mislukkingen, is het van belang je tijd en energie te steken in de dingen die je wel kunt doen om samen te bouwen aan een mooie toekomst. Ga aan de slag met de behoeften die je om je heen ziet en gebruik de contacten en middelen die je hebt om het leven van anderen positief te beïnvloeden.

Leiderschap is het communiceren van waarde en potentieel
Als je een goede gedachte over iemand hebt neem dan de tijd om dit ook uit te spreken. Kijk om je heen en zoek naar iemand die behoefte heeft aan iemand die in hem gelooft. Geloof in zijn karakter en versterk dat, ook al heeft het misschien nog geen vruchten afgeworpen. Als je dat doet, wordt het potentieel van die persoon zijn werkelijkheid.
Oude namen, labels, titels, bijnamen en identiteiten staan vooruitgang in de weg. In bijna elke samenleving behoort het geven van een nieuwe titel of naam tot de overgangsrituelen, omdat deze gedragsverandering vergemakkelijken. Je hoeft iemand niet letterlijk een nieuwe naam te geven, maar je moet je eigen beeld van hen overstijgen en hen helpen hetzelfde te doen.

Werk aan uitbreiding van je cirkel van invloed
Werk aan de dingen waar je invloed op uit kunt oefenen, concentreer je inspanningen binnen jouw cirkel van invloed en breid deze cirkel met jouw positieve energie uit.
Ieder mens heeft unieke gaven en talenten die hij in dienst kan stellen van de ander. Er zijn altijd mogelijkheden om iets te doen, te blijven leren, bij te dragen, uit te breiden, en om anderen te helpen hetzelfde te doen.
Dat is wat het leven spannend en de moeite waard maakt.

Weersta de verleiding om achteruit te blijven kijken naar wat we in onze carrière en in ons leven hebben bereikt. Kijk in plaats daarvan optimistisch vooruit naar wat er komen gaat.

Meer lezen? Introductie , volgende pagina
Bron foto: Labutin Art: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s