Vind je doel

Onze ziel hunkert niet naar roem, comfort, rijkdom of macht. Onze ziel hunkert naar betekenis, naar het gevoel dat we hebben ontdekt hoe we moeten leven opdat ons leven ertoe doet, opdat de wereld er tenminste een beetje anders uitziet omdat wij er zijn geweest.
Rabbi Harold Kushner

In Leven in crescendo sporen Stephen R. Covey en Cynthia Covey Haller ons aan zolang we leven onze gaven en talenten te ontdekken en ze daarna verder te ontwikkelen en uit te breiden, waarna we ze toe kunnen passen zodat ze anderen ten goede komen. In deze bijdrage aandacht aan het vinden van je doel.

Covey en Haller beschrijven in hun boek het grote belang van het hebben van een doel. Een doel hebben is geen luxe maar essentieel voor onze gezondheid, ons geluk en onze levensduur. Ieder mens wil op een of andere manier nuttig zijn. Elke dag dat we wakker worden, biedt ons een nieuwe kans om een goed leven te leiden.

We hebben allemaal een unieke missie waarin in deze wereld behoefte is, en als die inhoudt dat we ons dienstbaar opstellen naar anderen, dan is deze bijzonder zinvol. Net zoals we naar ons geweten kunnen luisteren om te weten wat we moeten doen en wie we kunnen helpen, kunnen we ook onze eigen unieke missie in het leven vinden of ontdekken.
Ga op zoek naar je persoonlijke doel of missie, in welke levensfase je je ook bevindt.

Geloof erin dat jij een verschil kunt maken en dat je jezelf uitdaagt dat ook te doen. Dat ligt in jouw handen, het is aan jou dat te laten gebeuren! Hoe zullen mensen je herinneren? Welke erfenis laat je achter?

In plaats van de vraag: Wat wil ik van het leven? Stel jezelf de vraag: Wat wil het leven van mij?

Meer lezen? Introductie , vorige pagina
Bron foto: Labutin Art: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s