Start project dat je hart sneller doet kloppen

Verrijk je leven en maak jezelf minder afhankelijk van die ene baan. Met een side hustle, een project waar je hart sneller van gaat kloppen, start je zonder je huidige baan op te zeggen.

In De side hustle laat Chris Guillebeau zien hoe je in vijf stappen op een eenvoudige manier van idee of passie naar actie, en zelfs extra inkomen komt. Guillebeau beschrijft dat het bij een side hustle niet alleen maar draait om geld op de bank, hoe bruikbaar dat ook kan zijn. Een side hustle kan je leven veranderen.

Hieronder worden de stappen uit zijn boek kort samengevat:

Stap 1: Bouw een arsenaal aan ideeën op
Elke side hustle begint met een idee. Je idee moet uitvoerbaar, winstgevend en overtuigend zijn.
Bij een idee met veel potentieel kun je in één zin beschrijven hoe je het idee in actie kunt omzetten. Is er een duidelijke manier waarop je geld kunt verdienen met dit idee. Lost het idee een probleem voor iemand op. Kun je dit idee snel tot uitvoering brengen. Is er relatief weinig onderhoud voor nodig en kun je er meer dan eens voor betaald krijgen.

Stap 2: Selecteer het beste idee
Zodra je meer dan één idee hebt, is het tijd om te kiezen. Guillebeau leert je ideeën te rangschikken, te vergelijken en in inschatting te maken om door te gaan met het idee met de hoogste kans op succes. Hij kijkt hierbij naar uitvoerbaarheid, winstpotentieel, overtuigingskracht, efficiëntie en motivatie.

Stap 3: Bereid je voor op de lancering
Als je je vastgelegd hebt op je idee, dan is het tijd voor implementatie. Verzamel alles wat je nodig hebt. Neem een beslissing over de prijs die je voor je aanbod gaat vragen. Stel een manier in waarop je betaald wil worden. Ontwerp je werkflow en besteed 10% meer tijd aan je belangrijkste taken.

Stap 4: Lanceer je idee bij de juiste mensen
Vraag om hulp. Publiceer je aanbod. Ga testen, testen en nog eens testen. Vier je successen.

Stap 5: Hergroepeer en verfijn
Houd je voortgang bij en besluit wat je volgende stappen zullen zijn. Verbeter je processen. Ga door met wat werkt en laat vallen wat niet werkt.

Wanneer je iets opbouwt voor jezelf, zelfs als je daarnaast je vaste baan aanhoudt, voel je je sterker. Je wordt zelfverzekerder. Je schept zekerheid, zowel in de vorm van dat extra geld als door het feit dat je toekomstige mogelijkheden voor jezelf aanboort.

Bron foto: Anntavi: Shutterstock.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s